Clarks Originals dames lage sneakers Beige

zeQmtNnmJj
Clarks Originals dames lage sneakers Beige
  • Leer
  • Rubber
  • Leer
  • Leer
  • 2,5
  • Clarks Originals dames lage sneakers Beige Clarks Originals dames lage sneakers Beige Clarks Originals dames lage sneakers Beige Clarks Originals dames lage sneakers Beige Clarks Originals dames lage sneakers Beige Clarks Originals dames lage sneakers Beige
HelloTest
Rieker dames lage sneakers Wit

Pom d Api Waff Easy Blauw
DRYKORN KEEZ Zakelijk overhemd

  • Geen producten in de winkelwagen.

Subtotaal: 0,00

kipling Silen
Afrekenen

Home
Over ons
Bestuur
Oprichting en doelstelling
(Juridische) Documentatie
Oprichtingsacte
Jaarcijfers
ANBI goedkeuring
Contact
Scholen op Weg
Gemeentes
Alblasserdam
Albrandswaard
Druten
Hoeksewaard
Kapelle
Maassluis
Nootdorp
Oud Beijerland
Soest
Stappenplan
Tips
Tips om afval te besparen
Scheidingswijzer PMD
Samenwerking met
Publiciteit
VAng Milieuprijs
VAnG Milieuprijs 2017
Grondstofunits
Artikelen - Interviews
Video's
Nieuws
Home
Over ons
»Bestuur
»Oprichting en doelstelling
»(Juridische) Documentatie
»»Oprichtingsacte
»»Jaarcijfers
»»ANBI goedkeuring
»Contact
Scholen op Weg
»Gemeentes
»»Alblasserdam
»»Albrandswaard
»»Druten
»»Hoeksewaard
»»Kapelle
»»Maassluis
»»Nootdorp
»»Oud Beijerland
»»Soest
»Stappenplan
»Tips
»»Tips om afval te besparen
»»Scheidingswijzer PMD
Samenwerking met
Publiciteit
»VAng Milieuprijs
»»VAnG Milieuprijs 2017
»Grondstofunits
»Artikelen - Interviews
»Video's
Nieuws

Uitreiking grondstofunits bij de Werveling in Soest

Vrijdag 1 september 2017, een geweldig mooie ochtend, om 09.00 uur staan zo’n 320 leerlingen van de CBS De Werveling te Soest-Zuid zijn op het schoolplein in afwachting van Koos de vuilnisman welke de door de stichting VAnG (Van Afval naar Grondstof) ontworpen grondstofunits komt afleveren.

Er is een gezellige sfeer onder de aanwezigen, waaronder wethouder Marcel Adriani, schooldirecteur Koos Bezemer en zijn directe chef Stichting PCBO-bestuurder, directeur Bart Sonnenberg. Radio Soest is aanwezig en loopt op het schoolplein rond om ouders, leerlingen en aanwezigen aan te spreken. Van de Stichting VAnG, Van Afval naar Grondstof, was secretaris/penningmeester Rob Kleinegris aanwezig. Deze Stichting draagt zorg voor het uitrollen van hun visie om zoveel mogelijk scholen afvalvrij te krijgen.

En daar is dan Koos de vuilnisman met zijn gevolg. Stork Metaal Soest, als leverancier van de grondstofunits, komt met hun vrachtauto de nieuwe grondstofunits brengen met daarachter de Jumbo Jeep met als bestuurder, eigenaar van Jumbo Soest, Arnaud van de Graaf, met een lading doppers voor iedere leerling en leerkracht. Een geweldige geste van Jumbo. Weg van de verpakkingen met de vele suikers. Volgens Koos zeer ongezond, slecht voor je mond en je krijgt ’n dikke kont. Neem de dopper met water. De mens bestaat voor 80% uit water, dus aanvullen met water voor ’n goede doorspoeling.

Koos de vuilnisman begint met zijn milieu act, diverse raps om onze planeet Aarde schoon, bewoonbaar en in goede conditie te houden. Koos Bezemer neemt het woord en laat eenieder weten dat deze dag in het teken staat om verantwoordelijk te zijn voor ons doen en laten op onze eigen woonstede, de planeet Aarde. Door ons doen en laten bepalen wij onze toekomst en vooral de toekomst van onze kinderen. Wij zijn verplicht om daadwerkelijk te werken aan een schone en leefbare woonomgeving. De leerlingen staan aan de basis voor verdere opbouw, laten wij hun de juiste educatie geven hieromtrent.

Om zo weinig mogelijk restafval in de verbrandingsoven te laten komen is men overgegaan naar het scheiden van afval. Hiervoor zijn de grondstofunits uitstekend geschikt. Het direct scheiden van PMD (plastic, metalen en drankenkartons), Fruitresten, Papier en dan nog de rest. Ook worden er batterijen, stiften, markers, pennen gescheiden. De sport, het doel is, om zo weinig mogelijk restafval te krijgen. Door alle afval te scheiden en weer in de kringloop terug te brengen worden er minder grondstoffen aan onze planeet Aarde onttrokken.

Wethouder Adriani haalde de wereldbol erbij en liet duidelijk zien waarom het gaat. Dit is onze woonstede, hierop leven wij. Maken wij er ’n puinhoop van zodat de dieren in de zee, op het land en in de lucht niet meer kunnen leven, dan zal het voor ons ook niet lang meer duren. Koos de vuilnisman vertolkte het geheel op zijn eigen wijze. Met ’n grap en ’n grol werden de aanwezigen op hun verantwoordelijkheid gewezen.

Nadat de grondstofunits waren uitgepakt kwamen de doppers aan de beurt. Van iedere groep kwamen er vier leerlingen naar voren om deze verder de klas in te brengen. Koos de vuilnisman verbleef nog de gehele dag op school om in iedere groep de werkwijze en het nut van de grondstofunit en de dopper te onderstrepen.

Hieronder een korte foto impressie (Klik op de foto voor een vergroting)

Er zijn die dag (veel) meer foto's gemaakt deze kunt u met de volgende link bekijken: Mizuno Wave Rider 21 W Roze

U komt dan in een foto album waar alle foto's opstaan die er gemaakt zijn tijdens de uitreiking. Wilt u een foto downloaden dan selecteert u eerst de gewenste foto met de linker muisknop de foto wordt nu groter weergegeven. Door op het pijltje naar beneden te klikken (rechts onder) download u de foto in het gewenste formaat naar uw eigen computer.

Moeder Aarde Gezond- Postbus 95 - 3760 AB Soest - E-mail:[email protected] - Bank: NL47 RABO 0192 0355 41

Jenny dames veterschoenen Roze
| Marco Tozzi dames veterschoenen Blauw

Het verslag van de ambtenaartoont aan dat vele paletten met conserven –fruit op siroop, tonijn, tomaten… –te vinden waren die twee jaar lang niet werden aangeraakt of aangewend. Hierdoor was veel eten ver voorbij dehoudbaarheidsdatum. Bij de verdorven goederen: maar liefst 1.200 dozen rijstpap en twee ganse paletten rijst, respectievelijk 1 maand en 2 maand over datum.

Het wanbeheer ging verder. Er was klaarblijkelijk zelfsgeen inventaris opgesteld van de hulp. In het rapport stelde de controleur dat hij “ernstige problemen [heeft] vastgesteld bij Samusocial” en er “geen enkele vorm van inventaris [bleek] te bestaan” van de voedselhulp . Nochtansmoet een met overheidsgeld gefinancierde vzw als Samusocial instaan voor meer dan houdbaarheidsdata respecteren. Het moet er ook voor zorgen dat voedsel correct bereid en verdeeld wordt. Zo staat ook in het rapport te lezen.

Het wanbeheer bleek zelfs zo ver te gaan dat de relatie met de Voedselbank volledig naar de knoppen was. Samusocial kreeg immers tot vorig jaar niet alleen eten van het Europees Voedselprogramma, maar elke maand ook enkele honderden kilo’s droge voeding van de Voedselbank. Echter lietSamusocial die voeding gewoon vaak staan bij de mensen van de Voedselbank, ook na verschillende herinneringstelefoontjes.

“Uiteindelijk hebben we gevraagd of ze wel nood hadden aan onze voedselpakketten, maar dan bleek dat er niemand daarop kon antwoorden. Er was met andere woorden niemand verantwoordelijk. Dat kon voor ons niet door de beugel.” , verteltgedelegeerd bestuurder van Voedselbank Brussel-Brabant Tony Michiels aan De Morgen.

De onthullingen rond Samusocial hebben reeds zware politieke gevolgen gehad. De hele PS kwam vorige maandin opspraak toen bleek dat de Samusocial in 2016 alleen al 60.000 euro aan zitpenningen uitdeelde aanhet bestuur. Dat bestuur was doorspekt met PS-leden waaronder de toenmalige Brusselse burgemeester Yvan Mayeur en OCMW-voorzitter Pascale Peraïta. Het zou gegaan hebben om140 euro per zitting per persoon, maarvoor de vele vergaderingen bleek geen bewijs voorhanden te zijn. Hierna bleek dan nog eens dat de opgestreken zitgelden van Peraïta en Mayeur hoger zouden zijn dan aangenomen.

Notulen RvB #Samusocial veelzeggend. Kosten advocaat Peraïta nav schandalen in 2013 (o.a. exorbitante vergoedingen) w betaald dr Samusocial! TBS Easy Walk Anyway Bruin

Ontwart en ontwikkelt

zevende jaargang

onwetendheid
U bekijkt artikelen met het label: "onwetendheid"

Adidas Performance Star Wars K Grijs

Religieus fanatisme biedt een antwoord op het verlangen naar veiligheid en samenhorigheid, duidelijke geboden en verboden. Religieus fanatisme biedt vooral een oplossing voor de angst voor onzekerheid.

Dit is de grote boodschap van de Boeddha, en de boodschap van deze retraite: Er is een uitweg uit het lijden, en iedereen van ons kan dat ervaren en bereiken. En niet door onszelf te vermoeien met hard te werken, maar door gewoon door een natuurlijk proces te laten verlopen.

De tijd is voorbij dat religies het zich kunnen veroorloven elkaar met het woord te bestrijden. Het is nu tijd om de balans op te maken van wat ze gemeen hebben en wat hen onderscheidt van de moderne mentaliteit, die de hele aarde aan het veroveren is met treurige gevolgen.

Wat is niet-weten voor jou? Zen? Onzin? Wijsheid zonder wijsheid? Scepsis? Twijfelzucht?

Voor nu is er een extra inspanning nodig om te laten zien hoe je met boeddhisme de ‘eendimensionale mens’ uit de kluisters van zijn onwetendheid kunt losmaken.

Marks Spencer London Bodywarmer

Elke dag gratis een overzicht van de berichten op het Boeddhistisch Dagblad in je mailbox. Inschrijven »

Agenda

Timberland dames veterschoenen Taupe

Artikelen en beschrijvingen van en over het werk van boeddhistische kunstenaars. Lezers/kunstenaars kunnen zich ook aanmelden met hun eigen werk. lees meer »

Boeddhistisch Dagblad

Recente berichten

We vinden het geweldig om reacties op berichten te krijgen en op die manier in contact te komen met lezers, maar Swear BRIAN 3 Beige
?
Het Boeddhistisch Dagblad is een onafhankelijk journalistiek webmagazine over boeddhistische thema’s en inzichten. Lees ons colofon .

Op deze website gebruiken we cookies voor het bijhouden van bezoekersstatistieken. Via de instellingen kun je bepalen wat je wel of niet toestaat: bekijk je instellingen .

Menu
Tamaris Badiane Roze

Op deze website gebruiken we cookies voor het bijhouden van bezoekersstatistieken en als je reageert: je naam en mailadres.

Zo houden we bij hoe de site gebruikt wordt en hoe vaak.

Hier kun je instellen welke cookies je wel of niet toestaat.

Met deze cookies slaan we je voorkeuren in het gebruik van deze website op.

­

Categorieën

> Supercracks dames lage sneakers Roze
> Puma Liga Core heren sport short Zwart
> Wankelen: een neuropathie is eigenlijk een bizarre aandoening

Wankelen kan voorkomen als symptoom van een neuropathie.

Wankelen en onzeker op je benen staan. Door een neuropathie, zonder dat de spierkracht minder is.

Een neuropathie is eigenlijk een bizarre aandoening. Er zijn vele soorten en ze worden in het algemeen omschreven op basis van wat de oorzaak is. Bijvoorbeeld een neuropathie door suikerziekte. Of een neuropathie door chemotherapie. Of een neuropathie door een ontsteking. Of een neuropathie door een beklimming van de zenuwen.

Maar wat dan ook de oorzaak is, het gevolg is steeds hetzelfde, er ontstaat een aandoening van de zenuwen, waarbij de zenuw niet meer goed kan functioneren.

Dat niet goed kunnen functioneren kan zich uiten op verschillende vlakken. Bijvoorbeeld als de gevoelszenuwen aangedaan zijn, dan heb je een vreemde sensaties in je huid, er kan prikkelen optreden, of dove plekken. Maar behalve die vreemde sensaties zijn er nog andere symptomen die veroorzaakt worden door stoornis van de gevoelens zenuwen.

Één die heel vaak voorkomt is het niet goed kunnen lopen omdat je niet precies voelt waar je je voeten neerzet. Dat geeft wel wankelen. Je kan daardoor makkelijker struikelen, en je loopt onzeker. Dat komt omdat de hersenen niet meer de signalen ontvangen die ze nodig hebben de lichaam’s balans stabiel te houden. Als de gevoelszenuwen aangedaan zijn gaat het vaak om de lange zenuwen in het lichaam. De langste zenuwen in ons lichaam zijn de zenuwen die naar onze voeten gaan.

Elk pathologisch proces van de zenuwen die aanleiding kan zijn tot een neuropathie, kan als dat proces zich manifesteert in de gevoelszenuwen aanleiding zijn tot balans verstoringen. Je hebt voor de balans drie verschillende zintuigen nodig: je ogen, je binnenoor, en degevoelszenuwen. Als door een ziekte een van die systemen wegvalt kan er een probleem ontstaan. Vooral als er dan nog een van die systemen wegvalt, zoals bijvoorbeeld de informatie van de ogen als je probeer te wandelen in het donker. Daarom hebben patiënten die een neuropathie hebben van de gevoelszenuwen ook vaak balans problemen als ze in het donker lopen. Bijvoorbeeld als ze in de nacht moeten plassen merken ze dat ze onstabiel op de benen zijn en soms bijna omvallen.